Sindikati RGZ i Vlada dogovorili se "oko pojedinih zahteva"

Predstavnici sindikata Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) i predstavnici Vlade Srbije održali su sastanak na kojem su postigli saglasnost oko pojedinih zahteva

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 16.01.2019.

08:27

Sindikati RGZ i Vlada dogovorili se
(Foto: Thinkstock)

Na sastanku je dogovoreno da se do petka potpiše usaglašeni Sporazum, što bi omogućilo prekid štrajka zaposlenih.

Kako su saopštili predstavnici sindikata, do sastanka je došlo posle protesta ispred zgrade Vlade tokom kojeg su službenici sektora Katastar nepokretnosti uručili zahteve premijerke Ani Brnabić.

Sa predstavnicima sindikat RGZ razgovarao je ministar za rad, socijalnu zaštitu i boračka pitanja Zoran Đorđević, šef kabineta premijerke Miloš Popović, direktor RGZ- a Borko Drašković, direktor Agencije za mirno rešavanje radnih sporova i predstavnici ministarstva finansija.

"Po nekim pitanjima je postignuta saglasnost dve strane. O ostalim pitanjima nastaviće se usaglašavanje dve strane", piše u saopštenju i dodaje se da je prediviđeno da se usaglašen tekst Sporazuma do petka, 18. januara nađe na sednici Vlade RS. Navodi se da će Sporazum potpisati Đorđević i ovlašćeni predstavnici sindikata i predsednica Štrajkačkog odbora, nakon što bude usvojen na vladi.

"Nakon toga biće stvoreni uslovi za prekid štrajka. Do tada štrajk u RGZ-u se sprovodi u skladu sa ranije donetim odlukama i uputstvima", stoji u saopštenju. Zaposleni u više od 100 službi zа kаtаstаr su 24. decembra 2018. godine obustavili rad nezadovoljni mаnjkom kаdrovа, uvećanjem obima posla i smanjenjem primanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: