Javni prevoz za "dž" u još jednom gradu Srbije: "Košta upola"

Još jedan grad u Srbiji omogućio je besplatan javni prevoz za sve građane. Posle Jagodine, besplatno se od danas prevoze i stanovnici Požege.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 15.01.2019.

11:17

Javni prevoz za
Foto: Thinkstock

Prema rečima predsednika opštine Milana Božića, na ovaj potez su se odlučili jer su za plaćanje troškova prevoza đaka kao i zaposlenih u opštinskoj upravi, javnim preduzećima i školama na godišnjem nivou trošili 65 miliona, a uvođenjem ovog sistema iz opštinskog budžeta biće potrošeno upola manje, navodi RINA.

“Plaćanje putnih troškova zaposlenih kao i troškovi prevoza učenika koštalo je mnogo jer nisu postojale mnoge autobuske linije, koje su vremenom ukinute, pa smo bili prinuđeni da plaćamo prevoz brojnim linijskim taksijima, dok smo zaposlenima isplaćivali gotov novac”, kazao je Božić.

On je istakao da su se zato odlučili da aktiviraju autobuski prevoz u 16 pravaca i raspisali javnu nabavku za najpovoljnijeg prevoznika.

“Opština će za ove potrebe izdvojiti 35 miliona, koji će biti uplaćeni firmi Libertas iz Ivanjice, koja je dala najpovljniju ponudu”, zaključio je prvi čovek opštine.

Novi sistem prevoza građana krenuo je jutros u 6. 00 sati sa nove autobuske stanice u ovoj opštini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

21 h

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

6 h

Podeli: