Zaklonili sunce, potkopali temelje a gradili i posle krivične

Nelegalni objekat u Kordunaškoj ulici broj 4 gotovo je završen, uprkos krivičnoj prijavi koju je Opština Zemun podnela protiv investitora još u februaru 2017. .

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 13.01.2019.

12:44

Zaklonili sunce, potkopali temelje a gradili i posle krivične
Foto: V. M. èitalac B92.net

Prijava je podneta Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, prenose Večernje novosti.

Investitor "Sinegrija gradnja i nekretnine" d.o.o. iz Zemuna dobio je građevinsku dozvolu u maju 2016. godine za izgradnju podruma, prizemlja, prvog sprata i potkrovlja sa 13 stanova. Prema informacijama iz Opštine Zemun, građevinski inspektor je sproveo upravni postupak nakon što je konstatovao da su investitori odstupili od planiranog projekta i doneo rešenje o obustavi radova, a posle isteka utvrđenog roka, i rešenje o uklanjanju svih izvedenih radova.

Međutim, rešenja su ostala "mrtvo slovo na papiru", investitor je nastavio gradnju. Zgrada je još pre dve godine premašila dozvoljenu visinu i ima četiri sprata, a sada je gotovo završena. Objekat ima prednju fasadu, prozore, čak i struju i vodu.

Opština Zemun je podsetila da nelegalni objekat više nije u njihovoj nadležnosti, jer je prevazišao veličinu od 300 metara kvadratnih, pa je sada odgovoran grad. Gradska uprava zasad nema odgovore na pitanja novinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: