Nova pravila stanovanja u BG: Evo kada mora da bude tišina

Nacrt Odluke o kućnom redu u stambenim zgradama u Beogradu je pripremljen, i nakon što ga usvoji Gradsko veće, naći će se na dnevnom redu za usvajanje.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 13.01.2019.

08:05

Nova pravila stanovanja u BG: Evo kada mora da bude tišina
(Foto: Thinkstock)

Posle toga, stanari će imati obavezu da primenjuju nova pravila življenja u višespratnicama, pišu Večernje novosti.

Ovim pravilnikom, između ostalog, biće uređeno vreme kućnog mira, izdavanje zajedničkih prostorija, kao i dozvoljeni nivo buke. Tako, na primer, umesto odmora od 13 do 17 i od 22 do šest, ubuduće će kućni red morati da se poštuje od 16 do 18 i noću, od 22 do sedam sati.

U Sekretarijatu za komunalne i stambene poslove ističu da je promena neophodna, kako bi se uskladila sa Zakonom o stanovanju, kao i sa novim uslovima življenja u stambenim zgradama.

"Prema radnoj verziji nove odluke, vikendom će satnica biti drugačija u odnosu na radne dane. Subotom će tišina trajati do osam ujutru, a nedeljom do 10 ujutru", kaže Nikola Kovačević, gradski sekretar za komunalno-stambene poslove.

U Udruženju profesionalnih upravnika Beograda takođe smatraju da odluka mora da se menja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

84 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

16 h

Podeli: