Investicija vredna 15 mil. EUR stiže u Kovin, posao za 300 ljudi

Kovin -- Opština Kovin bi do kraja godine trebalo da dobije novi industrijski pogon vredan oko 15 miliona evra.

Izvor: RTV
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Reč je o fabrici za završnu obradu čeličnih limova sa oko 300 zaposlenih, od čega će polovinu činiti visokoobrazovani kadar.

Overen je ugovor između opštine Kovin i bugarskog investitora Petra Zaharijeva o prodaji osam hektara opštinskog zemljišta u industrijskoj zoni na kome će biti podignuta fabrika za završnu obradu čeličnih limova, piše RTV.

Kompanija "Minimet komoditiz", sa sedištem u Beogradu, čiji je Zahariev vlasnik, odlučila se za Kovin zbog povoljnih uslova za investitore, blizine smederevske železare i položaja na Dunavu kao transportnom putu.

"Fabrika će biti izgrađena u dve faze. Prva koja će biti gotova do kraja ove godine imaće kapacitet od 400.000 tona godišnje i činiće je dve linije za sečenje toplo valjanih čeličnih limova i jedna za hladno valjane limove. U drugoj fazi biće izgrađene dve linije za galvanizovane limove i jedna za farbane limove ukupnog kapaciteta 380.000 tona godišnje. Druga faza biće završena do kraja 2020. godine", kaže Petar Zaharijev, investitor.

Osam hektara opštinskog zemljišta u industrijskoj zoni Kovina prodato je za blizu 380.000 evra, ali je mnogo važnije to što će u budućoj fabrici posao naći pre svega visokokvalifikovani radnici.

strana 1 od 281 idi na stranu