Širi se: "Hoćemo i mi besplatan prevoz, kao što je Palma uradio"

Opštinski odbor Jedinstvene Srbije u Ćupriji tražio je da lokalna samouprava, ali i sve opštine u kojima stranka participira u vlasti obezbede besplatan prevoz.

Izvor: Tanjug
Podeli
(Foto: Thinkstock)
(Foto: Thinkstock)

Oni traže besplatan prevoz za građane, kao što je to uradila Jagodina.

Predsednik Opštinskog odbora Siniša Janković, izjavio je, na konferenciji za medije da će JS Ćuprije i odbornici ove stranke u Skupštini opštine predložiti da lokalna samouprava nađe način po modelu Grada Jagodione da se obezbedi besplatan autobuski prevoz i građanima Ćuprije.

"Sigurno zato ima mogućnosti, neka se samo ukinu visoke dnevnice većnika i odbornika, reprezentaciju, brojne zabave u organizaciji Skupštine opštine i uštedom tih sredstava da se građanima obezbedi besplatan prevoz na teritoriji opštine", rekao je Janković.

Odbornik JS u Skupštine opštine Ćuprija Maša Marić rekla je da nema razloga da to ne mogu drugi a može Jagodina, "ali treba dobar domaćin", kao što je naš predsednik Dragan Marković - Palma u Jagodini.

"Mi nemamo dilemu, metodologija je jednostavna, treba je samo preslikati i primeniti i obezbediti našim građanima isto to što je uradila Jagodina", rekla Marić.

Treba i da se svi koji su na vlasti u opštini odreknu svojih privilegija, denevnica i plata zato što ste odbornik, što ste član Opštinskih veća, komisija, upravnih odbora i nadzornih odbora, ali da se odreknu i kafanskih računa, prekomerne upotrebe službenih telefona i automobila...

"Naravno imate na to pravo, ali je humano i moralno da se tog novca odreknete i da to ide u korist građana, koji pune budžet", rekla je

strana 1 od 281 idi na stranu