Pljušte kazne za neočišćen sneg, po džepu i 60.000 RSD

Komunalna policija u Nišu napisala je juče 13 kazni za nečišćenje snega i leda sa javnih površina.

Srbija

Izvor: Niške vesti

Petak, 11.01.2019.

12:53

Pljušte kazne za neočišćen sneg, po džepu i 60.000 RSD
Foto: Tanjug/Dušan Anièiæ

Kako pišu Niškevesti.rs, komunalci su novčano kaznili šest pravnih lica, šest odgovornih lica i jedno fizičko lice.

Načelnik Komunalne policije Milan Đorđević rekao je da su pravna lica kažnjena sa po 60.000 dinara, odgovorna lica u pravnim licima sa po 6.000 dinara, a istom kaznom kažnjeno je i fizičko lice.

„Komunalna policija izdala je juče skoro 260 naređenja o čišćenju snega i leda. Komunalni policajci su najpre izdali naredjenja o uklanjanju snega i leda, a kada su naknadnom kontrolom utvrdili da sneg i led nisu očišćeni izrekli su prekršajne naloge. To su prvi prekršajni nalazi koje smo izrekli ove zime“, izjavio je Đorđević.

On je kazao da komunalna policija apeluje na sve građane da čiste sneg ispred svojih kuća i lokala, ali pre svega na stanare u višespratnicama.

„Tu imamo najviše problema. Skupštine stanara smatraju da su upravnici zgrada odgovorni za čišćenje snega, a to je zapravo solidarna odgovornost svih stanara jedne zgrade“, rekao je Đorđević.

Kako je kazao Đorđević, komunalni policajci juče su kontrolisali centar grada a danas će kontrolu proširiti i na bulevare i širi centar grada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: