Na Tošinom bunaru niče novi stambeni kompleks, menja se namena FOTO

Do kraja ove godine mogla bi da počne izgradnja još jednog višenamenskog kompleksa u bloku 60 na Novom Beogradu, prenosi portal Beobuild.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.01.2019.

08:51

Na Tošinom bunaru niče novi stambeni kompleks, menja se namena FOTO
Foto: Beobuild

Ovaj blok nalazi se preko puta nekadašnjeg IMT-a u Tošinom bunaru, a obuhvata prostor između Tošinog bunara i Ulice partizanske avijacije, uključujući odsek sa delom stambenog naselja na Bežanijskoj kosi.

Novi projekat nalaziće se na nižem delu uz Tošin bunar, na prostoru nekadašnje fabrike MINEL Elvo, pa se i novo naselje asocijativno zove “Novi Minel”. Čitav industrijski deo Novog Beograda ubrzano menja namenu, a u narednom periodu očekuje se početak realizacije nekoliko rezidencijalnih projekata. U godinama koje dolaze, piše portal, ovo će biti najaktivnija zona stanogradnje na Novom Beogradu, a planirano je podizanje na hiljade novih stambenih jedinica.

“Novi Minel” zamišljen je kao kompleks kombinovane namene, sa stambenim delom od preko 550 stambenih jedinica i izdvojenim poslovno-komercijalnim blokom. Ukupna površina nadzemnog dela kompleksa iznosi 120.000m2, sa dodatnih 30.000m2 u podzemnim garažama kapaciteta preko 1000 parking mesta. Kompleks će činiti tri slobodnostojeća objekta, od čega su dva stambene namene, a jedan kao hotel i kancelarijski prostor. Stambeni objekti nalaziće se u delu parcele ka lesnom odseku, dok bi se poslovno-hotelsko krilo nalazilo uz Ulicu Tošin bunar. Projekat predviđa izgradnju pet stambenih lamela sa stanovima praktično svih struktura, a stanarima će u komercijalnom prizemlju biti dostupni razni sadržaji poput vrtića, igraonice, uslužnih i prodajnih lokala itd.

Komercijalno-poslovni blok bio bi građen u drugoj fazi, obuhvatajući hotel i kancelarijski prostor kao dominantne funkcije. U okviru hotela su najavljeni bazen sa spa-centrom, ugostiteljski lokali i rekreacija, a objekat će posedovati i unutrašnje dvorište sa uređenim platoom i zelenilom. Kancelarijski deo ovog bloka akcentovan je drugačijom fasadom ka Tošinom bunaru, u duhu ugaonih objekata, sa nezavisnim ulazom i pristupom garaži, kao i komplementarnim komercijalnim sadržajima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: