"Javnom sektoru potrebna reorganizacija a ne zabrana"

Srpska radikalna stranka zauzela se za ukidanje zabrane zapošljavanja u javnom sektoru, jer je javnom sektoru potrebna reaorganizacija a ne zabrana.

Srbija

Izvor: Beta

Ponedeljak, 17.12.2018.

13:30

Foto: Thinkstock

Zabrana zaposšljavanja, kako navode, sprečava da se ispune osnovne životne potrebe i zahtevi za novim radnicima u osnovnoj delatnosti javnih i javno-komunalnih gradskih preduzeća.

"Novom Sadu su potrebne nove osnovne škole na barem tri ključne tačke - Detelinari, Sajlovu i Adicama. Potrebni su novi vrtići, vaspitači, servirke, kuvarice, radnici, vozači, majstori, oni čija radna mesta spadaju u primarnu delatnost jednog preduzeća, a ne direktorske, savetničke i sekretarske pozicije. Potrebno je rešiti problem nesrazmere između nepotrebne, skupe i glomazne administracije i sa druge strane, manjka ili nedostatka onih radnih mesta koja spadaju u osnovnu delatnost preduzeća", navela je odbornica SRS u Skupštini grada Novog Sada Marina Nedeljković.

Ona je dodala da u svakodnevnoj praksi postoji ozbiljan problem sa kojim se suočavaju mnoga javna preduzeća, a to je nedostatak vozača koji poseduju "D" kategoriju, kao i da su Gradsko saobraćajno preduzeće i Gradska čistoća dva najbolja primera za to.

"Sa druge strane, imate i Novosadsku toplanu koja je iskazala dobit od milijardu i 300 miliona, što je dovoljan povod da se razmisli o proširenju radnih mesta u osnovnoj delatnosti ovog preduzeća", navela je Marina Nedeljković.

Ta stranka je navela da je zabrana zapošljavanja bila nužna i opravdana u jednom trenutku ali da život i potrebe ne mogu na silu da stanu, zbog čega je u određenim delatnostima pod hitno potrebno dopustiti zapošljavanje novih kadrova i osnivanje novih institucija, poput škola i vrtića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: