"Niški aerodrom posluje dobro, država uložila više od 110 mil RSD"

Niška vazdušna luka, čija su osnivačka i vlasnička prava letos prešla sa grada Niša na državu Srbiju, posluje dobro.

Srbija

Izvor: Politika, Toma Todoroviæ

Ponedeljak, 17.12.2018.

13:49

Foto: Thinkstock

To je izjavio v. d. direktora aerodroma Dušan Knežević i dodao da je dobrom poslovanju aerodroma najviše doprinela briga države i saradnja sa Ministarstvom za saobraćaj.

"U ovoj, 2018. godini država je uložila više od 110 miliona dinara u direktne investicije i 70 miliona za javne nabavke, koje realizujemo zajedno sa DOO „Aerodromi Srbije”. Namenska sredstva za direktne investicije iskorišćena su za opremanje i modernizovanje zimske službe, nabavku nove opreme za spasilačko-vatrogasnu službu, savremene računarske mreže, izgradnju i rekonstrukciju postojeće ograde oko kompleksa aerodroma i za izgradnju patrolnog puta oko aerodroma", kaže Knežević.

On je rekao da će investiranja u modernizaciju ove vazdušne luke i proširenja saobraćaja biti i narednih godina, piše Politika.

"Vlada Srbije izdvojila je značajna sredstva, od 76 miliona dinara, koja će u 2019. godini biti iskorišćena za redovno poslovanje, a budući da se planira dalja modernizacija 'Konstantina Velikog' sigurno je da će naredne godine biti izdvajanja i novih investicija i na tom planu", najavljuje Knežević.

U toku je, ističe, postupak nabavke vozila za odleđivanje i zaštitu od zaleđivanja vazduhoplova. U razgovoru za Politiku kaže da se dobro poslovanje niškog aerodroma najviše odražava na broj putnika i, svakako, planove za naredni period.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: