"Ogromna šteta, ako se nastavi neće više biti srpske robe" VIDEO

Potpredsednik srpske vlade Rasim Ljajić izjavio je da je prodaja robe iz Srbije na Kosovu i Metohiji praktično prekinuta.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Ljajić je za Prvu TV kazao da je, prema podacima Uprave carina, od 21. novembra, kada su privremene prištinske institucije uvele carinu od 100 odsto, do 11. decembra na teritoriju južne srpske pokrajine iz centralne Srbije stiglo za 30 miliona evra manje robe nego u istom periodu prošle godine.

"Ogromna je šteta i ako se nastavi sa ovim merama to praktično znači da je potpuno prekinuta trgovina, srpske robe skoro da neće biti tamo ako opstanu tarife", rekao je Ljajić.

Ljajić je kazao da ne bi trebalo činiti neke ustupke prištinskoj strani već da je uslov svih uslova da se mere ukinu da bi dijalog mogao nesmetano da se odvija i kako bi mogla da se otvore sva otvorena pitanja.

"Kosovo insistira da smo mi kršili CEFTA sporazum, ajde da vidimo kako smo mi to kršili taj sporazum. Mere treba da budu ukinute a onda mogu da se otvore sva ekonomska i polička pitanja", kazao je on.

Evropska unija je u nedelju uputila pismo kosovskom premijeru Ramušu Haradinaju u kojem mu nude rešenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 279 idi na stranu