Novogradsku rade od proleća, ako se do tada ne sruši sve

Ostavićemo fizičke, betonske prepreke kako bismo zaustavili bahate kamiondžije, koje, i pored zabrane, prolaze kroz Novogradsku ulicu u Zemunu.

Izvor: Večernje novosti
Podeli
(Foto: Thinkstock)
(Foto: Thinkstock)

Takođe, Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda za 2019. godinu ima plan projektovanja i finansiranja kompletne Novogradske ulice, čime će se rešiti problem kišne kanalizacije koji je uzrok potkopavanja i oštećenja domova u ovom delu Zemuna.

Ovo je najavio zamenik gradonačelnika Goran Vesić i objasnio da Grad radi sve što može kako bi pomogao ugroženim ljudima u Novogradskoj. Iako su stručnjaci sa Građevinskog fakulteta na terenu i ispituju tlo, zgrada vrtića "Pčelica Maja" sve je nestabilnija i preti da se obruši na višespratnicu sa desne strane. Zid između predškolske ustanove i stambenog objekta je napukao, a stanari se plaše lošeg vremena, kiše i snega.

"Plašimo se da se vrtić sam ne sruši do proleća, kada je najavljena rekonstrukcija cele ulice", pričaju žitelji Novogradske. - Pukotine se šire, a sada ovaj objekat može ugroziti i stanare iz nove zgrade. Geomehaničari su izbušili tri rupe i tri istražne jame i mere oštećenja tla.

Goran Vesić zamolio je sugrađane iz ovog dela Zemuna za razumevanje i strpljenje dok traju radovi, prenose Večernje novosti.

strana 1 od 279 idi na stranu