Policajac se pravio da je invalid, Car Go ostao bez dva vozila VIDEO

Oduzeta su nam dva vozila u roku od sat vremena, to je bila organizovana akcija protiv nas, kaže direktor Car Go Vuk Guberinić.

Izvor: B92
Podeli
Screenshot/Prva
Screenshot/Prva

Pre nekoliko dana vozaču Car Go, zaplenjen je automobil u akciji koja, kako neki mediji opisuju, nalikuje skrivenoj kameri. Ko šalje prijave protiv kompanije? Imaju li inspektori pravo da oduzimaju njihova vozila? Na čijoj je strani Zakon? Ova pitanja trebalo je da budu postavljena i predstavnicima Ministarstva saobraćaja i nadležnima u gradskom sekretarijatu za inspekcijske poslove, ali oni nisu odgovorili na mejlove i pozive.

"Naše partneru vozaču oduzeto je vozilo tako što je policajac u civilu poručio vozilo, pretvarao se da je invalid, i na destinaciji po završetku vožnje, ušao je u policijsko vozilo, tamo su našeg vozača sačekali policajci, komunalna policija, inspektori...“, kaže Guberinić.

On objašnjava da je vozač to snimao, a da je navodno, inspektor rekao da je sve "neka viša politika“, i da nije nije ni njemu bilo jasno koji se tačno zakon krši. Guberinić kaže da su čuli informacije da je to bio nalog ministarke za saobraćaj.

"Imamo svedoka šta je izjavio inspektor. Dva vozila u roku od sat vremena, bila je to oranizovana akcija protiv nas. Više lica je učestvovalo u tome i nama je vozilo oduzeto , tj. privremeno oduzeto, što ne znamo šta znači“.

On priča da u zapisniku piše da je čovek obavljao nelegalan taksi prevoz u Beogradu.

"Ja ponavljam, to nije taksi vožnja, a pri tom nam je ostavljeno tri meseca da se prilagodimo novom zakonu. Evo ovde se priča godinama o divljim taksistima, i nikada nikome nije oduzeto vozilo“, kaže i dodaje da je to sredstvo za rad i da se tzv. "divljim taksistima" obično piše kazna ili skinu tablice, ali da nikada nije zaplenjeno vozilo.

Prema njegovim rečima, iz straha, mnogo manje vozača sada radi.

"Imamo pravni tim koji radi na prilagođavanju izmenama zakona, i nećemo krišiti nikako zakon ali nećemo da izneverimo ni naše korsnike“, poručuje.

strana 1 od 279 idi na stranu