Ko će da nam vozi kombi? U Srbiji nigde nema obuke za D1

Srbija nema nijednu auto-školu koja organizuje obuku za upravljanje kombijem za prevoz putnika.

Srbija

Izvor: Veèernje novosti

Nedelja, 16.12.2018.

08:29

Ko će da nam vozi kombi? U Srbiji nigde nema obuke za D1
(Foto: Thinkstock)

Auto-škola u Bečeju je bila jedina gde se sticala dozvola kategorije D1, ali su ti časovi obustavljeni pre nešto više od mesec dana.

Na ovaj potez, kako objašnjavaju u bečejskoj auto-školi "Leson", bili su prinuđeni zbog propisa.

Za prethodnih četiri, pet godina imali smo samo dva kandidata za dobijanje kategorije D1. Ovde na obuci je bio čovek zaposlen u jednoj ambasadi i još jedan Beograđanin - kaže Marijan Vuković, vlasnik auto-škole "Leson" iz Bečeja i ističe da su spremni da uvedu obuku za kategoriju D1, kada se za to ponovo steknu uslovi.

Do tada, obuka za polaganje D kategorije za autobus se organizuje bez problema. Kako su nam objasnili, pre polaganja za D kategoriju, neophodno je da kandidat ima položenu C kategoriju, a za sticanje D1 kategorije, prethodno je potrebno da poseduje vozačke dozvole C1 kategorije najmanje dve godine i punih 20 godina života. Sa navršenom 21 godinom, kandidat ima pravo sa izađe na praktični ispit, prenose Večernje novosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: