"Namet na zarade na 46%, imamo pet godina za to"

Privredna komora Srbije će u narednom periodu u ime privrednika pokrenuti inicijativu za smanjenje poreza i doprinosa na zarade u Srbiji na 46 odsto.

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 14.12.2018.

15:18

Foto: Thinkstock

To je najavio predsednik PKS Marko Čadež, koji je govoreći o rezultatima PKS i strateškim ciljevima Komore u narednoj godini rekao da smatra da je u petogodišnjem periodu moguće doći do ove brojke.

"Ne tražimo ništa preko noći ali mislim da možemo da napravimo dobar put", rekao je Čadež na sednici skupštine PKS.

Predsednik Komore je dodao da će među inicijativama koje će Komora uputiti nadležnim institucijama biti i smanjenje poreza na dobit pravnih lica sa sadašnjih 15 na 10, zatim, inicijativa za ponovno uvođenje poreskog kredita, kao i inicijativa za rešavanje problema zloupotrebe bolovanja.

"To su strateške stvari koje privrednici traže, a mi sa vladom o tome razgovaramo", rekao je Čadež.

On je na Skupštini Komore podsetio na rezultate PKS-a i i brojne izmene zakona i propisa koji su stupili na snagu zahvaljujući inicijativama privrednika kojih je samo do sada tokom ove godine bilo 96.

Dodao je da je PKS omogućila privrednicima da učestvuju na 40 sajmova u svetu i da je prehrambena industrija posle posete 11 sajmova ugovorila izvoz u vrednosti 50 miliona evra.

"PKS je uspela da obezbedi i da privrednici polovinu dokumenata neophodnih za poslovanje dobiju u mestu poslovanja i da zbog toga ne dolaze u Beograd", rekao je Čadež.

Zahvaljući zalaganju PKS je, po njegovim rečima, zaživeo dualni sistem obrazovnja u kojem se školuje 4.500 đaka a 85 odsto njih nađe posao u firmi u kojoj se obučavaju.

Na današjoj Skupštini PKS premijerka Ana Brnabić će predstaviti planove Vlade za dalji privredni i ekonomski razvoj zemlje i biće podeljene jubilne nagrade kao i nagrade za poslovnog lidera i poslovni uspeh.

Na svečanom delu sednice dodeljene su nagrade Privredne komore Srbije za 2018. godinu.

Dodeljeno je 67 priznanja u tri kategorije, kao i tri posebne nagrade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: