Bez plate za dva meseca - Ikarbus ide u štrajk

Zaposleni u fabrici autobusa i specijanlih vozila "Ikarbus" stupiće u ponedeljak u štrajk upozorenja nezadovoljni kašnjenjem zarada i funkcionisanjem preduzeća.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 14.12.2018.

13:11

Bez plate za dva meseca - Ikarbus ide u štrajk
Foto: Thinkstock

U saopštenju Saveza sapostalnih sindikata Srbije se navodi da je okončanje postupka privatizacije, zbog nedostatka finansijskih sredstava, ozbiljno dovodi u pitanje.

Zaposleni u ovom nekadašnjem gigantu, okupiće se u prostorijama fabrike, u ponedeljak u 11 časova. Štrajk upozorenja, koij organizuje Sindikalna organizacija "Ikarbusa" trajaće jedan sat.

Ovaj jedini reprezentativni sindikat navodi da radnicima nije isplaćena zarada za oktobar i novembar, kao i nadoknade za prevoz za poslednja dva meseca. Zaposlenima nisu ni overene zdravstvene knjižice za narednu godinu.

Kako se navodi u saopštenju, ovaj sindikat od Ministarstva privrede zahteva nastavak kreditne podrške, kako bi se održala funkcionalnost fabrike i sačuvao kadar do okončanja privatizacije.

"Zaposleni strahuju da će postupak privatizacije, koji je država dogovorila sa kineskim strateškim partnerom, biti doveden u pitanje zbog nedostatka para za funkcionisanje fabrike. Ukoliko ne budu ispunjeni zahtevi, zaposleni će stupiti u generalni štrajk, uz organizovanje protesta ispred Vlade Srbije i Ministarstva privrede", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

8 h

Svet

Evo šta čeka Rusiju posle rata

Rat u Ukrajini će okončati eru jeftine radne snage u Rusiji, zaključak je analize ruskog stručnjaka Centra za makoroekonomsku analizu i kratkoročno predviđanje (CMAKP) Dmitrija Belousova.

19:32

18.4.2024.

1 d

Podeli: