"Srbija za to ima tržište za 20 godina, i radićemo još"

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je u Lučanima da želi da za taj kraj da učini više nego do sada, a da će posebna pažnja biti poklonjena namenskoj industriji

Izvor: Tanjug
Podeli
(Foto: Thinkstock)
(Foto: Thinkstock)

"Naša je namera i posebno hoćemo da jačamo namensku industriju. Tu imamo tržište i imaćemo ga za 20 godina zagarantovano. Zato hoćemo tu bazu da ojačamo, a i Lučani će imati više prihoda, od kojih će moći da rešavaju svoje infrastrukturne probleme", rekao je Vučić u razgovaru sa žiteljima te opštine.

Kako je rekao, država je dala 4,4 miliona evra za fabriku "Milan Blagojević", jer želi da osavremenjvanje fabrike, da bismo, kaže, mogli da da pratimo svet.

"U naredne dve godine daćemo i mnogo više, jer želimo da bude snažnija i jača, da može da zaposli ljude, da se robotizuje, jer mi sa proizvodima te fabirke nemamo problema na tržištu. Hoćemo da ta fabrika bude motor razvoja i ulagaćemo dodatno novac", rekao je Vučić.

Podvukao je da je država u izgradnju nasipa na reci Bjelici u Lučanima uložila 3,5 miliona evra, čime su žitelji i privredna zona zaštićeni, i dodao da su građani mogli da osete da država brine o njima.

Ispričao je da je posle poplava, kada se planirala izgradnja nasipa, razgovarao sa vlasnicima kompanija koji su hteli da napuste Lučane, koji su mu rekli da se ne ljute na njega, jer vide da se trudi, ali da od nasipa "nema ništa".

Međutim, on ih je zamolio da ostanu još godinu dana, pa da onda kažu da li su dobili išta od onoga što su tražili.

"Niko nije verovao kada sam to govorio, a nasip je izgrađen. U roku od mesec dana stižu jos četiri pumpe, sve se završava i više nikada nećete imati takve problema sa Bjelicom", rekao je Vučić.

Ukazao je da nije zadovoljan razvojem putne infrastrukture, koja će morati da bude mnogo bolja.

Ponovio je da po prvi put, treću godinu zaredom imamo suficit u budžetu, da je gotovo prepolovljen javni dug.

"To će ljudi polako da osećaju, biće penzije i plate sve više. Nizak javni dug je važan zbog naše dece, da oni ne moraju da vraćaju ono što smo mi uprksali i da žive u skladu sa onim što će zaraditi", rekao je Vučić.

Kako je naveo, dovoditi investirore i otvarati fabrike, moguće je samo ako postoji uređen budžet i višak u budžetu.

"Pre oko 10 godina, kada smo formirali stranku u Lučanima, rekli su mi da žene vole da glasaju za Tadića, jer eto, on je lepuškast. Tada sam rekao da to znači da naša politika nije dovoljno dobra, jer žene ne glasaju za lepuškaste već traže odogovrnost, ozbiljnost...", naveo je Vučić.

strana 1 od 279 idi na stranu