"Video sam žar u očima, Srbi lojalni svojoj kompaniji"

Nešto više od samih hala uspeo sam da vidim u Trsteniku. Video sam vredne, marljive ljude, a to nije lako videti, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Srbija

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 13.12.2018.

12:06

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

„Video sam ljude koji su nasmejani, koji imaju vere u budućnost“, rekao je Vučić na otvaranju fabrike Amphenol Automotive.

"U očima mnogih dama, ali i muškaraca video sam žar i želju da ova kompanija bude napedna, uspešna. Srbi su lojalni svojoj kompaniji“, rekao je.

Prema njegovim rečima, država je uspela da uštedi 4 miliona i da plati Ampehnolu i da dobije radna mesta.

„Verujem da ćemo ovim značajno rešavamo probleme u Tresteniku a i dalje“.

„Nije posao onog koji vlada da se dodvorava narodu, već da radi za budućnos i kada smo sprovodili mere konsolidacije, znao sam da je to zbog hiljaa radnih mesta“.

Poručio je da će u toj fabrici raditi više od hiljadu ljudi,a da će Moravski koridor povezati taj kraj sa ostatkom Srbije.

„Sa rastom od 4,5 odsto sa 79 odsto od BDP duga do toga da će nam biti ispod 50 osto BDP do kraja godine...znači da vaša deca neće morati da optlaćuju ničije dugove“.

Građani držali transparente

Vrpcu za fabriku kablova presekli su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i potpredsednik i generalni direktor korporacije Amphenol Diter Ermantraut, a svečanom otvaranju prisustvovali su i direktorka fabrike u Trsteniku Jana Javorka i predsednik opštine Trstenik Aleksandar Ćirić, kao i veliki broj građana okupljenih ispred fabrike, koji su držali transparent "Hvala Vučuću".

Jedan od vodećih globalnih proizvođača elektronskih i optičkih konektora i kablovskih sistema u avgustu je otvorio pogon u nekadašnjem objektu trgovinskog preduzeća "Zapadna Morava".

Amphenol trenutno ima 130 zaposlenih, a kako je ranije najavljivao predsednik opštine Trstenik Aleksandar Ćirić u planu je da se, proširivanjem proizvodnje na 7000 kvadtatnih metara, sledeće godine zaposli 1000 radnika.

Fabrika Amphenol Automotive Trstenik je članica korporacije Amphenol koja je osnovana 1932.godine i danas ima oko 68.000 zaposlenih širom sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: