CarGo: Ministarka naložila zaplenu; Ministarstvo: Zlonamerne neistine

Optužbe kompanije CarGo da je Zorana Mihajlović naložila zaplenu njihovog vozila "neistinite su, zlonamerne i do sada nezabeležene u poslovnoj komunikaciji".

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 13.12.2018.

10:36

CarGo: Ministarka naložila zaplenu; Ministarstvo: Zlonamerne neistine
Foto: Thinkstock

To je saopšteno iz kabineta ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović kao odgovor na saopštenje kompanije CarGo da je beogradska policija zaplenila vozilo jednog njihovog vozača i da su policajci naveli da se to radi po "nalogu ministarke saobraćaja Zorane Mihajlović".

"Zorana Mihajlović vodi resor saobraćaja, ali u resoru kojim upravlja ne nalaze se ni obična policija, ni policija u civilu, niti Komunalna policija, pa samim tim ona ne može niti ima mogućnost da njima izdaje bilo kakve naloge", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da "optužiti potpredsednicu Vlade i ministarku Mihajlović da je naredila policiji da zapleni automobile gradjana Srbije, i takvu neistinu poslati medijima, predstavlja klevetu i ona će se prema ovim optužbama na taj način i ophoditi".

"Svi državni organi treba da sprovode zakone u okviru svoje nadležnosti, prema svima podjednako. Ne treba zloupotrebljavati pripadnike policije koji svakodnevno rade težak i odgovoran posao. Svaka aktivnost na suzbijanju nelegalnog prevoza predstavlja poštovanje zakona, čemu su ministarstvo i čitava Vlada Srbije potpuno posvećeni", staklo je Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Kompanija Cargo koja organizuje taksi prevoz danas je saopštila da je beogradska policija zaplenila vozilo jednog njihovog vozača i da su policajci naveli da se to radi po "nalogu ministarke saobraćaja Zorane Mihajlović".

"Kargov partner vozač je naveo da ima video snimak kao dokaz, u kojem policajci govore da 'ni oni nisu za to', ali da je to 'direktan nalog ministarke Mihajlović'", navela je ta kompanija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: