"Naručio sam belu tehniku, roba nije stigla, šta sad"?

Naručili ste belu tehniku za kompletno opremanje stana i roba nije stigla u roku koji je trgovac naveo. Koja su vaša prava u ovom slučaju?

Srbija

Izvor: Politika

Sreda, 12.12.2018.

12:44

(Foto: Thinkstock)

Trgovac je dužan da vama ili osobi koju ste odredili preda robu bez odlaganja, a najkasnije u roku od 30 dana od dana zaključenja ugovora, ako nije nešto drugo ugovoreno. Ako prodavac ne isporuči robu u ugovorenom roku, a ispunjenje obaveze u tom roku je bitan sastojak, ili je potrošač obavestio prodavca pre zaključenja ugovora da je isporuka na određeni dan, odnosno u ugovorenom roku od suštinskog značaja za njega, ugovor se raskida po samom zakonu.

Takođe potrošač može prodavcu ostaviti i naknadni rok za ispunjenje ugovora, međutim ukoliko prodavac ni u naknadnom roku ne isporuči robu, ugovor se raskida po samom zakonu.

U slučaju raskida ugovora, prodavac je dužan da odmah, a najkasnije u roku od tri dana od dana raskida ugovora, vrati potrošaču sav plaćeni iznos po osnovu ugovora.

Jedna od novina koje je doneo Zakon o zaštiti potrošača jeste i ta da se neće smatrati urednom isporuka na adresu koju ostavi potrošač ostavljanjem robe ispred vrata kuće ili stana potrošača ili na nekom drugom mestu, piše Politika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: