Najteža deonica Evrope: Kosine na Grdelici, fali još samo 1, 5 km

Državni sekretar Ministarstva građavinarstva Miodrag Poledica kaže da je do završetka deonice autoputa kroz Grdeličku klisuru ostalo da se uradi 1,5 kilometar.

Srbija

Izvor: Beta

Nedelja, 09.12.2018.

14:25

Najteža deonica Evrope: Kosine na Grdelici, fali još samo 1, 5 km
(Foto: Thinkstock, ilustracija)

On je tokom obilaska petlje Predejane kazao da je na toj deonici, dužine 26,3 kilometra, aktivno još pet gradilišta, prenelo je Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infastrukture.

"Radi se pre svega na kosinama i na opremanju tunela Predejane i Manajle, što je važno za bezbedno puštanje u saobraćaj čitavog autoputa. Na Koridoru se radi svih sedam dana u nedelji, a na najkritičnijim tačkama i 24 sata dnevno", rekao je Poledica. "Bilo je veoma teško srediti ovu petlju saobraćajno i građevinski, ali i ona se završava. Petlja Predejane je veoma značajna kako bi se povezalo lokalno stanovištvo sa jedne i druge strane autoputa, kao i sa jedne i druge strane Južne Morave, a svaka petlja znači povezivanje starog i novog puta, odnosno svi putnici mogu da koriste novi put i stari put“ naveo je Poledica.

On je podsetio da je trasa autoputa kroz Grdeličku klisuru ukupne dužine 26,3 kilometara, te da na njoj postoje tri velike petlje - Grdelica, Predejane i Vladičin Han.

Inače na celoj trasi koja se trenutno završava aktivno je jos pet gradilišta i ostalo je da se završi kilometar i po autoputa, kaže Poledica i dodaje da su aktivni radovi na ukupno pet kosina i opremanje tunela, koji su završeni.

Navodi da se opremaju tuneli Predejani, dugačak kilometar i tunel Manajle, koji je dugačak 1,8 kilometara, najsavremenijim saobraćajnim sredstvima tako da bi moglo da se upravlja sa njima iz jednog mesta.

"Opremaju se tako da imamo pregled kako se odvija saobraćaj, da bismo imali propisanu signalizaciju i ventilaciju dok se saobraćaj odvija", kaže državni sekretar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: