Posle tri meseca pregovora - Gorenje i sindikati potpisali ugovor

Gorenje Srbija i reprezentativni sindikati u fabrici u Valjevu potpisali su posle tromesečnih pregovora trogodišnji kolektivni ugovor.

Srbija

Izvor: Beta

Nedelja, 09.12.2018.

13:52

Posle tri meseca pregovora - Gorenje i sindikati potpisali ugovor
(Foto: Thinkstock)

Njime su, navodi se, radnicima garantovana veća prava i dodatna sigurnost, saopštila je ta kompanija.

"Ovo je prvi kolektivi ugovor zaključen na nivou kompanije i predstavlja sporazum dve strane, za razliku od Pravilnika o radu koji jednostrano donosi i menja sam poslodavac", navodi se saopštenju Gorenja.

Kolektivnim ugovorm su predviđeni dodatni dani godišnjeg odmora za različite kategorije zaposlenih uključujući roditelje i samohrane roditelje, jubilarna nagrada, plaćeno odsustvo tokom selidbe, sklapanja braka, porođaja supruge za nove očeve, kao i pokrivanje troškova obrazovanja zaposlenog unutar kompanije i u obrazovnim insiticijama, prema potrebi. Kako je istaknuto, predstavnici Gorenja i sindikata uvereni su da će potpisivanje kolektivnog ugovora doprineti međusobnom razumevanju i unapređenju uslova rada zaposlenih i poslovanja kompanije.

Gorenje u Srbiji trenutno zapošljava oko 3.000 radnika, od čega više od polovine zaposlenih, njih 1.700, u fabrici rashladnih uređaja u Valjevu. U tom gradu u pripremi je i izgradnja još jedne fabrike koja će uposliti 200 do 300 novih radnika, kako je nedavno i najavljeno dolaskom većinskog vlasnika Gorenja, kineske Hisense grupe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: