Odgovor Vučiću: Kupićemo srpske tramvaje sa zadovoljstvom

Beograd -- Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da će Beograd sa zadovoljstvom kupovati tramvaje proizvedene u Srbiji.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

"Za Beograd je velika čast da imamo mogućnost da kupujemo 'Simensove' tramvaje koji će se proizvoditi u Kragujevcu, kako je juče najavio predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić", rekao je Vesić povodom Vučićeve molbe Gradu Beogradu da kupuje "Simensove" tramvaje koji će se proizvoditi u Kragujevcu.

On je ukazao da će to biti veliki povratak tramvaja "Simens"na naše ulice, pošto je Beograđane 1923. godine prevozilo 30 modernih "Simensovih" tramvaja i 30 "Simensovih" prikolica.

Pet godina kasnije smo dobili još 40 tramvaja, pa je Beograd 1932. godine imao 13 tramvajskih linija i 96 tramvaja. Tramvajska linija prema Zemunu otvorena je 1935. godine.

Drugi svetski rat smo dočekali sa 10 tramvajskih linija i ukupno 104 tramvaja, podsetio je zamenik gradonačelnika Beograda.

Vesić je poručio da će Beograd u narednim decenijama širiti tramvajsku mrežu.

"Do sredine naredne godine biće završeno postavljanje šina preko Mosta na Adi pa ćemo povezati Banovo Brdo i Rakovicu sa Novim Beogradom, a planirano je i proširenje tramvajske mreže prema Višnjičkom polju i Zemunu kao i spajanje Slavije i Kalemegdana tramvajskom linijom broj 1", rekao je zamenik gradonačelnika.

On je napomenuo da naredne godine počinje rekonstrukcija ulica i tramvajskih šina u ulicama 27. marta, Kraljice Marije, Džordža Vašingtona i Cara Dušana, čime će se omogućiti da novi tramvaji koriste čitav krug dvojke.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zamolio je juče, prilikom otvaranja prve završene hale "Aliminijum" u okviru "Mind" parka u Kragujevcu rukovodstvo Grada Beograda da kupi prve tramvaje koji budu proizvedeni u ovoj fabrici.

strana 1 od 279 idi na stranu