"Počinjemo tehnološku revoluciju u Kragujevcu"

Kragujevac -- Izgradnjom Naučno-tehnološkog parka i Dejta centra u Kragujevcu će biti započeta svojevrsna tehnološka revolucija, izjavila je premijerka Ana Brnabić.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

"Već smo u vladi razgovarali sa ljudima iz Milanović inžnjeringa oko daljih aktivnosti da u okviru Majnd parka otvorimo i Naučno - tehnološki park i na tome ćemo raditi", rekla je Brnabićeva novinarima.

Kaže da će se uskoro vratiti u Kragujevac, najkasnije sredinom februara, kada će prisustvovati ceremoniji dodele prvih ključeva za stanove namenjene mladim naučnicima i istraživačima.

"Tako da je Kragujevac i prvi grad gde počinjemo da delimo stanove za ljude iz prosvete. I nadam se do juna sledeće godine krećemo u Kragujevcu sa izgradnjom najmodernijeg Dejta centra koji će služiti kao rezervni centar za sve podatke koje imamo u centru u Beogradu, ali i za investitore koji će tu moći da skladište svoje podatke", rekla je ona.

Brnabićeva je istakla da taj projekat znači da će Srbija biti mnogo bezbednija zemlja.

"Tako da ćemo u Kragujevcu početi jednu svojevrsnu tehnološku revoluciju, što će dati ljudima signal da ostanu ovde, a nekima da počnu da dolaze u Kragujevac", dodala je premijerka.

Srbija

strana 1 od 279 idi na stranu