"Spas za KG, Udo obećao sam - to ti je završeno"

Kragujevac -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je otvaranje industrijskog kompleksa u Kragujevcu spas za celu Šumadiju.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Pročitajte i:

- "Simens pravi prvi tramvaj dogodine, 50 upita iz celog sveta"

- Vučić o Milanoviću: Merka on mene, merkam ja njega

- Kako je bravar iz Kragujevca doveo nemačkog giganta?

- Prodao firmu Simensu, istog dana u novi posao, biće i pista

- Nemački div u srcu Šumadije, preuzeli jednu od najboljih

- Vučić čestitao Simensu: Vest decenije za KG

Vučić je na otvaranju prve fabrike u tom kompleksu kazao da za sada u njemu radi 860 radnika, a da će veoma uskoro biti oko 3.00 ljudi.

"To je spas za Kragujevac, Raču i Topolu. Ništa zdravije nismo mogli da dobijemo u našoj prelepoj Šumadiji. Plate nisu male, značajno su više od proseka Srbije, to će mnogo naših mladih ljudi ostaviti da rade i žive ovde u Šumadiji", kazao je Vučić.

"Osmehivao sam se više nego ikad kad sam to video, shvatio sam koliko elana i nade ima u Srbiji. Živite za ovakve dane", kazao je srpski predsednik.

On je kazao da je Srbija u infrastrukturne radove uložila 10 miliona evra i izrazio zadovoljstvo zbog broja radnika u nemačkim kompanijama u Srbiji, koji je porastao na 52.396. Podsetio je da je, kada je postao premijer, taj broj bio oko 17.000 i izrazio nadu da će ih vrlo brzo biti i 70.000.

"Tamo gde Nemci dođu, tu vam je uspeh zagarantovan. Zato ja mnogo volim kad Nemci dođu i rade sa nama jer to donosi najbolji mogući rezultat. Neka mi se smeju svi oni koji misle da sam lud kad to radim ali mi zbog toga možemo da gradimo nove auto-puteve, konačno će do Kragujevca biti završen auto-put, razmišljamo da ovde dovedemo šest kilometara pruge. Udo, obećao sam to, to ti je završeno", rekao je Vučić.

Vučić je kazao da je već razgovarao sa gradskim vlastima o kupovini tramvaja iz kragujevačke fabrike. "Hoću tramvaje da prve kupe Beograd. To će biti najlepši tramvaju, naši tramvaji."

Prema njegovim rečima, iz fabrike u Kragujevcu će "izlaziti šinska vozila, tramvaji, vagoni a nadam se i lokomotive, to će dramatično uticati na rast BDP-a Srbije".

Srbija

strana 1 od 279 idi na stranu