Carinici upali u kurirsku službu: Pronašli od igle do lokomotive

Beograd -- Carinici su u centralnom magacinu jedne kurirske službe koji se nalazi u Beogradu zaplenili raznu stranu robu bez dokaza o plaćenim carinskim dažbinama.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Tokom akcije sprovedene u prethodna dva dana carinici su zatekli sumnjivu markiranu garderobu, žensku obuću, ali i mobilne telefone, razne auto-rekvizite, zdravstvena pomagala i još mnogo čega drugog.

U poslednjem prekršaju, kada su carinici preusmerili kombi ka centralnom magacinu u Beogradu radi detaljne provere, u kombiju kurirske službe beogradskih registarskih oznaka zaplenili su skoro 400 pari ženskih zimskih cipela koje su dva pošiljaoca iz okoline Beograda pokušala da pošalju na dve adrese u Vojvodini.

Dan ranije u istom kombiju pronađena je garderoba u čiju se autentičnost sumnja, i to skoro 140 pari trenerki "miki maus", "mini maus", "najki" i "adidas", oko 60 dukserica istih brendova i 8 majica "levis", koje nije dočekao primalac u Pančevu.

Toga dana u još jednom kombiju iste kurirske službe otkriven je i sporan tovar najraznovrsnije robe, medju kojom je bilo skoro 70 mobilnih telefona "nokija" i "lendrover", ali i njihovi punjači, slušalice za muziku i "blutut", gotovo 65 led sijalica, oko 40 bušilica, 35 smart kamera.

Takođe, zaplenjena su i medicinska pomagala bez ikakvog pokrića: skoro 20 masažera za vrat, 25 pojaseva za kičmu, magneti za zglobove i pomagalo protiv čukljeva, kao i rekviziti za higijenu: četke i uvijači za kosu, mašinice za šišanje, trimeri za nos i uši i rukavice za četkanje pasa, navodi se u saopštenju Uprave carina.

Ista pošiljka je sadržala i 20 cerada za automobile, kao i druge opreme za vozila poput navigacija, radija, kamera i parking-senzora.

Svoje mesto među takvom robom našli su i karaoke i portabl zvučnici, uređaji toki-voki, detektori metala, zatim glave tuša, slavine sa grejačem, "pametni" satovi, pa čak i virtuelne naočare.

Srbija

strana 1 od 279 idi na stranu