Kinesko-srpski projekat: IT park u Borči ima prvog "stanovnika"

Beograd -- U sklopu naučno-industrijskog parka u Borči, koji će uskoro početi da grade srpske i kineske kompanije, biće otvoren i Kineski centar tradicionalne medicine.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Thinkstock, ilustracija
Foto: Thinkstock, ilustracija

Pročitajte i:

- Kinezi stižu u Borču: Industrijski park na 320ha, posao za 10.000

- "Ne prave Kinezi u Borči da niko ne bi došao...strahovito ozbiljni"

-Levo od "Pupina": Borča postaje Silicijumska dolina, a Srbija lider

- Borča kao Sudžou - od močvare do IT centra VIDEO

To su najavili gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i kineski ambasador Li Mančang.

Prema njihovim rečima, u planu je da se u sklopu centra nalaze ambulanta za tradicionalnu kinesku medicinu i deo za proizvodnju zdrave hrane.

"Sa ambasadorom Lijem razgovarao sam kako da unapredimo i ubrzamo realizaciju državnog projekta industrijskog parka u Borči, kao i da se u okviru tog parka, ili u njegovoj blizini, nalazi centar za tradicionalnu kinesku medicinu i proizvodnju zdrave hrane koja se može koristiti u medicini", rekao je Radojičić.

Gradonačelnik je, takođe, najavio da će Beograd, na poziv zamenice gradonačelnika Pekinga Vang Hung, učestvovati na Sajmu hortikulture u kineskoj prestonici sledeće godine, gde se očekuje učešće više od 100 zemalja.

Sajam hortikulture u Pekingu tokom 126 dana poseti oko 16 miliona posetilaca, te će to, kaže Radojičić, biti dobra prilika za predstavljanje Beograda.

Osim toga, Beograd će imati i svoje predstavljanje tokom Dana Beograda u Pekingu, koji će takođe biti sledeće godine.

Kineski ambasador u Srbiji Li Mančang istakao je da je sa gradonačelnikom razgovarao o načinima kako bi se sa izgradnjom industrijskog parka u Borči počelo što pre.

Najavio je i da će uskoro u Beograd doći kineska medicinska delegacija koja će pomoći u realizaciji Kineskog centra tradicionalne medicine.

strana 1 od 279 idi na stranu