10 njih želi 5 banaka u Srbiji, šta dalje?

Ministarstvo finansija Srbije produžilo je rok za dostavljanje obavezujućih ponuda za otkup potraživanja pet banaka u stečaju.

Srbija

Izvor: Tanjug

Subota, 01.12.2018.

10:52

10 njih želi 5 banaka u Srbiji, šta dalje?
(Foto: Thinkstock)

Rok je pomeren za 7. februar sledeće godine, a do sada je zahtev za učesće u ovom procesu dostavilo 10 potencijalnih investitora, izjavio je za Tanjug ministar finansija Siniša Mali.

Raniji rok za dostavljanje obavezujućih ponuda za prodaju starih potražzivanja pet banaka u stečaju bio je 7. decembar ove godine.

Agencija za osiguranje depozita objavila je u oktobru ove godine poziv za ustupanje potraživanja (prodaju) portfelja banaka u stečaju, kao i potraživanja u ime i za račun Republike Srbije, a u iznosu od oko 240 miliona evra.

U pitanju su PB "Agrobanka" Beograd, "Nova Agrobanka", "Univerzal", "Privredna" i Razvojna banka Vojvodine.

"Izražen je izuzetan interes renomiranih međunarodnih i regionalnih finansijskih kompanije i institucija - investitora, koji se profesionalno bave poslovima otkupa potraživanja. Do sada je formalni zahtev za učešće u procesu dostavilo 10 potencijalnih investitora, a najavljeni su i novi", kaže ministar finansija.

Odluka o produženju roka je, ističe Mali, doneta kako bi se svim zainteresovanim učesnicima omogućilo adekvatno vreme za analizu ponuđenog portfolija, "NPL-ova" na prodaju.

Kako dodaje, odluka o produženju roka je doneta s obzirom na to da je u pitanju "neophodna i kompleksna faza procesa za svakog investitora pre donošenja odluke o konačnoj ponudi za kupovinu. Na ovaj način će se omogućiti maksimalna konkurentnost celog procesa", kaže Mali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: