"Danas počinje isplata, taj novac smo uštedeli i zaradili"

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da danas počinje isplata jednokratne pomoći u iznosu od 3.000 dinara svim penzionerima.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 30.11.2018.

13:51

Foto: Thinkstock

Mali je dodao da je za tu namenu izdvojeno 5,2 milijarde dinara.

"Taj novac smo uštedeli i zaradili. Ovo je još jedan način da našim najstarijim sugrađanima kažemo jedno veliko hvala za teret reformi koji su podneli. U oktobru je krenula isplata nikada većih penzija u našoj zemlji u odnosu na 2014. godinu", rekao je Mali i precizirao da su penzije od oktobra veće između osam i 13 odsto.

Jednokratna pomoć penzionerima ukazuje na dobre ekonomske rezultate koji su ostvareni tokom godine, rekao je Mali i dodao da će i u narednim godinama biti veoma važna stopa rasta, kako bi se, kaže, nastavilo sa podizanjem životnog standarda.

Mali je rekao da je u skadu s tim ciljem, u predlogu budžeta za 2019. godinu, opredeljeno 35 mliijardi dinara više za penzije, odnosno 33 milijarde dinara za veće plate u javnom sektoru od 1. januara 2019. godine.

Ponovio je da će plate u javnom sektoru iduće godine biti veća između sedam i 12 odsto.

"Važno je da ekonomija Srbije raste, da smo i dalje odgovorni i da vodimo računa o svakom dinaru, a to što uštedimo usmerićemo ka poboljšanju životnog standarda građana", istakao je ministar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: