"Danas počinje isplata, taj novac smo uštedeli i zaradili"

Beograd -- Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da danas počinje isplata jednokratne pomoći u iznosu od 3.000 dinara svim penzionerima.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Mali je dodao da je za tu namenu izdvojeno 5,2 milijarde dinara.

"Taj novac smo uštedeli i zaradili. Ovo je još jedan način da našim najstarijim sugrađanima kažemo jedno veliko hvala za teret reformi koji su podneli. U oktobru je krenula isplata nikada većih penzija u našoj zemlji u odnosu na 2014. godinu", rekao je Mali i precizirao da su penzije od oktobra veće između osam i 13 odsto.

Jednokratna pomoć penzionerima ukazuje na dobre ekonomske rezultate koji su ostvareni tokom godine, rekao je Mali i dodao da će i u narednim godinama biti veoma važna stopa rasta, kako bi se, kaže, nastavilo sa podizanjem životnog standarda.

Mali je rekao da je u skadu s tim ciljem, u predlogu budžeta za 2019. godinu, opredeljeno 35 mliijardi dinara više za penzije, odnosno 33 milijarde dinara za veće plate u javnom sektoru od 1. januara 2019. godine.

Ponovio je da će plate u javnom sektoru iduće godine biti veća između sedam i 12 odsto.

"Važno je da ekonomija Srbije raste, da smo i dalje odgovorni i da vodimo računa o svakom dinaru, a to što uštedimo usmerićemo ka poboljšanju životnog standarda građana", istakao je ministar.

strana 1 od 274 idi na stranu