"Ni Telekom, ni EPS nisu na prodaju"

Telekom nije na prodaju, ta kompanija se širi i treba da bude jedna od najavažnijih u celom regionu, kao i EPS, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Srbija

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 26.11.2018.

22:02

Foto: Thinkstock

"Ni Telekom, ni EPS nisu na prodaju", podvukao je Vučić gostujući na RTS.

Dodao je da nisu na prodaju ni manjinski paketi akcija Telekoma. "Ne znam šta bi nam to značilo", naveo je. Upitan o Telekomu i investicijama te kompanije, Vučić je rekao da ta kompanija mora da se ponaša odgovorno na tržištu.

"Telekom ima protivnika koji je prigrabio sve, zahvaljujući činjenici da su potplaćivali i potkupljivali sve u državnom rukovodstvu, sve u rukovodstvu Telekoma nekada, dobijali kablove tamo gde smo mi našu komunalnu infrastrukturu gradili za džabe... Tako je SBB prevladao, preuzeo sve. Pa šta sad, Telekom da umre? Da ugasimo Telekom, da bi bili srećniji Ðilas i Šolak...", rekao je Vučić.

Na pitanje šta je ideja sa tom kompanijom, kaže da oni moraju da se bore na tržištu.

"Da se bore na tržištu. To bi bilo logično, a ne da sve prepuste njima. Mislim da je to jedina logična, normalna i razumna ideja", rekao je Vučić.

Na pitanje da li Telekom u kratkoročnom, srednjoročnom periodu ne ide na prodaju, odgovorio je - "Sasvim sigurno". "Telekom se širi. Telekom treba da bude jedna od najvažnijih kompanija u celom regionu, kao i EPS. Ni EPS ni Telekom nisu na prodaju", rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: