Fijat stao pre roka, radnici zatečeni

Ovogodišnja proizvodnja u kompaniji Fijat Krajsler automobili okončana je u četvrtak veče.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 24.11.2018.

10:28

Fijat stao pre roka, radnici zatečeni
Foto: Epa/PAUL BUCK

Trake su stale gotovo mesec dana pre roka, pošto je do skora najavljivano da će proizvodnja "fijata 500L“ u 2018. trajati do 19. decembra. Od početka godine do sada, u Kragujevcu je proizvedeno blizu 60.000 automobila, što je preko 10.000 vozila manje nego lane, piše Danas.

Zaposleni u Fijatu zatečeni su nenajavljenom odlukom o završetku proizvodnje. Tim pre što im, kako saznaje list, nije saopšteno ni kad treba da se vrate u fabriku. U fabričkom sindikatu "Nezavisnost“ pretpostavljaju, međutim, da će proizvodne trake ponovo da budu pokrenute sredinom januara, odnosno posle novogodišnjih i božićnih praznika.

Fijatovi proizvodni radnici će, zbog prevremenog obustavljanja proizvodnje, imati novi dvadesetodnevni odmor, koji će im biti plaćen kao da su redovno radili.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

17 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: