Nijedan kamion iz Srbije nije mogao na KiM, čak ni izuzeti

Nijedan kamion sa robom iz centralne Srbije nije prešao administrativne prelaze sa KiM, prema informacijama Privredne komore Srbije.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 22.11.2018.

13:28

Nijedan kamion iz Srbije nije mogao na KiM, čak ni izuzeti
(Foto: Thinkstock)

"Imamo informaciju na terenu da nijedan kamion sa robom iz centralne Srbije nije prešao aministrativne prelaze, pa čak ni Koka-kolini kamioni, koji su izuzeti ovom odlukom", rekao je predsednik PKS Marko Čadež.

Prema njegovim rečima, iz dana u dan se povećavaju cene osnovnih namirnica na KiM, jer proizvođači na KiM iz centralne Srbije uvoze i većinu sirovina.

"Ovo je nešto što nije viđeno u poslednjih 50 godina, da se ovako nešto dešava i da neko na ovakav način političku agendu prebacuje na teren ekonomije čineći štetu celom regionu i ugrožavajući stabilnost", napomenuo je Čadež.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

15 h

Podeli: