Nezabeleženo: Masne šine zaustavile vozove iz Beograda VIDEO

Železnički saobraćaj na pruzi Beograd-Bar između Užica i Priboja od juče je zaustavljen, jer su šine na pojedinim mestima bile zamašćene.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 22.11.2018.

10:53

Nezabeleženo: Masne šine zaustavile vozove iz Beograda VIDEO
Foto: Screenshot/Prva

Stručne službe Infastrukture železnice Srbije su izašle na teren da bi utvrdile kako su se šine zamastile i deonicu barske pruge što pre osposobile za redovan saobraćaj.

"Železničari na barskoj pruzi sa najvećim železničkim iskustvom kažu da se ovako nešto do sada nije dogodilo u prethodnih 30 ili 40 godina", kaže Nenad Stanisavljević iz Infastrukture železnice Srbije.

On kaže da je prilikom transporta otvorenim teretnim vagonima između materija koje su se prevozile proteklih dana i ostataka materija koje su ranije prevožene u kombinaciji sa kišom i obilnim padavinama došlo do stvaranja smese koja je iz vagona nekako dospela na prugu.

"Pojedine deonice pruge između Užica i Priboja su zamašćene, ali mora da se prođe cela deonica. Deo posla je juče završen, a nastavljaju se aktivnosti i danas kako bi se cela pruga očistila i kako bi se saobraćaj pustio", navodi Stanisavljević.

Nakon što je voz juče zaustavljen, organizovan je autobuski prevoz putnika iz stanice Zlatibor do stanice Bijelo Polje. Železnički prevoz Crne Gore preuzeo je putnike kako bi nastavili putovanje do Bara.

Na koji način se otklanja ovo oštećenje i kada će se pruga osposobiti za saobraćaj pogledajte u video-snimku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: