Beograđani, do nove Karađorđeve vas deli 425 dana

Rekonstrukcija Karađorđeve ulice počela je danas i taj posao, najavljuju nadležni trebalo bi da traje 425 dana.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 21.11.2018.

18:38

Beograđani, do nove Karađorđeve vas deli 425 dana
(Foto: Thinkstock)

Biće rekonstruisana kompletna Karađorđeva ulica, od Brankovog mosta do Beogradske tvrđave, kao i Savski kej u istom potezu.


"Već smo uspeli da uklonimo železničke šine, u sredini će biti tramvajski saobraćaj...biće urađene nove trake za prolaz automobila, biće uređeni trotoari, a savsko šetalište će biti uređeno od Beogradske tvrđave do Brankovog mosta, na isti način na koji je uređena Sava promenada"
, pojasnio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Vrednost posla je 712 miliona dinara.

Do marta, aprila sledeće godine biće završena pasarela koja povezuje Kalemegdan sa Savskim kejom.

"Na taj način rekonstruišemo čitav taj kraj, spuštamo Beograd na reke i pokazujemo da dosledno sprovodimo našu politiku u kojoj građane Beograda i Beograd približavamo našim rekama", dodao je Vesić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

10 h

Podeli: