"Trgovinskim ratom PR ruši CEFTA i briselski dijalog"

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović ocenila je da odluka Prištine, "opasno preti da potpuno sruši bescarinsku uniju zemalja CEFTA.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 21.11.2018.

17:28

(Foto: Thinkstock)

Osim toga, preti i da potpunosti obesmisli i Briselski dijalog sa Beogradom.

"Revoltirani zbog odluke skupštine Interpola da ne primi takozvano Kosovo u ovu organizaciju, vlasti u Prištini sada svoj bes iskaljuju na plazmi, mleku, ulju i brašnu koje dolaze iz Srbije. Najvišu cenu ovakve politike Prištine plaćaju svi žitelji Kosova kojima je kao direktna posledica trgovinskog rata odmah poskupeo hleb", kazala je potpredsednica Vlade Srbije.

Ona je ocenila da je "poslednji trenutak da EU urazumi vlasti u Prištini da ukinu takse koje su povećali i vrate se za pregovarački sto", saopštio je njen kabinet.

"Srbija ostaje dosledna politici razgovora kao jedinog načina na koji ćemo doći do kompromisnog i održivog rešenja za pitanje Kosova koje je u interesu i Srba i Albanaca. Sada je red da Priština i Brisel konkretno pokažu da li je i njima stalo do razgovora i mirnog rešenja ovog pitanja ili je trgovinski rat protiv Srbije u stvari još jedna njihova zajednička akcija", rekla je Mihajlović.

Vlada Kosova usvojila je ranije danas odluku o povećanju takse za uvoz robe iz Srbije sa 10 na 100 odsto. Portal koha.net je preneo je da je kosovski premijer Ramuš Haradinaj rekao da izmedju Kosova i Srbije već izvesno vreme ne funkcioniše sporazum CEFTA. "Budući da je tako, ja podržavam ovaj predlog", kazao je Haradinaj na sednici Vlade Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: