Haradinaj: Takse odmah; Šahin: Revanšizam

Odluka o povećanju taksi na robu iz Srbije za 100 odsto stupa na snagu odmah, kaže Ramuš Haradinaj. Agim Šahin otvoreno kaže da je reč o - revanšizmu.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Institucije su obavezne da je sprovode, rekao je Haradinaj.

Ova odluka je, prenela je prištinska Gazeta ekspres, doneta nakon, kako se navodi, "kampanja koju Srbija vodi prema državnom vlasništvu Kosova, i predstavlja prepreku za članstvo (Kosova) u međunarodnim organizacijama".

"Ova odluka stupa na snagu odmah, a institucije su obavezne da je odmah sprovedu", rekao je Haradinaj novinarima nakon sednice vlade.

Šahin, otvoreno: Revanšizam

Predsednik kosovske Agencije za biznis Agim Šahin izjavio je da odluka vlade tzv. Kosova o povećanju takse na robu iz centralne Srbije predstavlja "direktan izraz revanšizma" Prištine prema Beogradu, koji, kaže, blokira kosovske proizvode.

Šahin je za prištinski portal Telegrafi rekao da u ovoj situaciji treba naći alternativu za uvoz, te da bi to mogle biti Albanija, Makedonija ili neka druga zemlja sa kojom Priština ima saradnju.

Vlada tzv. Kosova je najpre 6. novembra odlučila da se takse na uvoz robe iz centralne Srbije povećaju za 10 odsto, a danas su one povećane za 100 odsto.

Srbija

strana 1 od 274 idi na stranu