Počinju radovi u Karađorđevoj, traka plus, šine se sele ka Savi

Rekonstrukcija Karađorđeve ulice na potezu od Brankovog mosta do Pariske ulice počinje u sredu.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 21.11.2018.

13:44

Počinju radovi u Karađorđevoj, traka plus, šine se sele ka Savi
Foto: Thinkstock

Tada će izabrani ponuđač, konzorcijum sa "Energoprojektom" na čelu, zapisnički biti uveden u posao.

Kako je za "Večernje novosti" rekao zamenik gradonačelnika Goran Vesić, izvođač će narednih dana dopremiti neohodnu gradilišnu infrastrukturu, a za to vreme pribaviće se rešenje za raskopavanje ulice i saglasnost za izmenu saobraćaja.

Rok za završetak posla, vrednog gotovo 712 miliona dinara bez PDV, je 425 dana. Radovi na rekonstrukciji ove saobraćajnice podrazumevaju obnovu tramvajskog koloseka od Brankovog mosta do tramvajske okretnice kod Kalemegdana.

Na ovom potezu, dužine 682 metra, biće postavljene nove tramvajske šine i kontaktna mreža, a trotoari i biciklističke staze biće prošireni i popločani novim zastorom.

"Rekonstruisana saobraćajnica će u sredini imati saobraćjnu traku za tramvaj i javni prevoz putnika, dok će sa svake strane biti po jedna saobraćajna traka za svaki smer, sa obostranim trotoarima i biciklističkom stazom", objašnjava Vesić.

"Tramvajska pruga će neposredno iza Brankovog mosta biti izmeštena ka reci Savi, čime se dobija više prostora za pešački saobraćaj uz postojeće objekte. Vozila će koristiti po jednu saobraćajnu traku sa obe strane tramvajske baštice", kaže Vesić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: