Zatvaraju fabriku u Austriji, dele otkaze i sele se u - Srbiju

Austrijska kompanija Cumtobel zatvoriće proizvodnju sestrinske firme Tridonik u Jenersdorfu u Austriji, i taj posao biće izmešten u Srbiju i pogon u Dornbirnu.

Izvor: Tanjug
Podeli
(Foto: Thinkstock)
(Foto: Thinkstock)

Ova odluka, koja će biti primenjena od marta, predviđa gubitak 90 radnih mesta do novembra iduće godine, saopštila je kompanija.

Istraživački i razvojni centar u Jenersdorfu, u kojem radi oko 30 osoba, biće zadržani.

Prema direktoru Tridonika Tomasa Eratvirda, u septembru je u Nišu otvoreno postrojenje Cumtobel grupacije proizvodiće i LED module u većoj količini, što je do sada rađeno u Jenersdorfu.

Tehnički zahtevni proizvodi, kao određene komponente, biće u budućnosti proizvedeni u Tridonik postrojenju u Dornbirnu, koje je specijalizovano za elemente upravljanja LED sistemima.

Erat ukazuje da je proizvodnja LED modula u Jenersdorfu već dugo bila pod ekstremno visokim cenovnim pritiskom, te da nije bila ekonomski održiva.

Tridonik je jedan od retkih proizvođača LED modula koji je zadržao proizvodnju u Evropi, dok je većina konkurenata proizvodna postrojenja izmestila u Aziju ili istočnu Evropu.

"Mi još nismo ostvarili kompetitivnu osnovu troškova. Zbog toga ćemo dalje, unutar koncerna, sprovoditi mere za jačanje naše konkurentnosti u svim oblastima", najavio je Erat.

Srbija

strana 1 od 274 idi na stranu