Država traži novog gazdu za Valjevsku pivaru, ovaj put cena upola niža

Ministarstvo privrede oglasilo je prodaju ukupnog kapitala Valjevske pivare po početnoj ceni od 3,5 miliona evra, što je polovina procenjene vrednosti kapitala.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 21.11.2018.

08:30

Država traži novog gazdu za Valjevsku pivaru, ovaj put cena upola niža
Foto: Thinkstock

Rok za podnošenje prijava za javno nadmetanje je 17. decembar, a otvaranje ponuda je 18. decembra.

Valjevska pivara ima oko 190 zaposlenih i posluje pozitivno. Tu kompaniju je preuzela država posle neuspešne privatizacije koja je obavljena 2003. godine.

Pivaru je tada za 20 miliona dinara kupio konzorcijum beogradske "Atlas grupe", u kojem su bili "Triglav osiguranje", "Gradina ekspres" i tadašnja "Atlas banka". Stečaj je uveden 2010. godine jer kompanija nije mogla da izmiruje dugove.

Na poslednjem tenderu za prodaju Valjevske pivare, objavljenom u septembru ove godine, nije stigla nijedna ponuda, a početna cena bila je oko sedam miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: