"Velike ambicije za tržište Albanije, na dobrom putu do mlrd. EUR"

Generalni direktor Nelt grupe Miloš Jelić izjavio je da je ta kompanija investirala ove godine 15 miliona evra.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 20.11.2018.

14:15

Foto: Nelt grupa

Kako je kazao novinarima, investicije se odnose na regionalno širenje integrisanih logističkih usluga.

Govoreći o ukupnom poslovanju grupe u ovoj godini, Jelić je kazao da se očekuje da ukupan konsolidovani prihod u 2018. godini iznosi 930 miliona evra.

Jelić je kazao da je u planu širenje u prehrambenom sektoru, kao i na tržišta Grčke, Slovenije i Bugarske ili Rumunije, u zavisnosti od prilika koje se ukažu na njima.

"Pregovara se intenzivno", kazao je on.

Na pitanje B92.net da li se odluka privremenih institucija Kosova o povećanju taksi od 10 odsto na robu iz centralne Srbije i BiH odražava na njihovo poslovanje, Jelić je odgovorio:

"Imamo određenih poteškoća ali to nije ništa neočekivano niti je prvi put. Očekujemo da to bude kratkog daha".

Jelić je kazao da Nelt grupa ima velike ambicije za to i tržište Albanije i naveo da su nedavno počeli poslovne operacije na tržištu Albanije akvizicijom kompanije All Balkans Corporation iz Tirane.

"Dalji planovi na albanskom tržištu usmereni su na razvoj ponude robe široke potrošnje i farmaceutskih proizvoda, kao i ulazak u sektor ugostiteljstva", naveo je Jelić.

Na pitanje da li će sledeće godine ukupan prihod dostići milijardu evra, Jelić je kazao: "Na dobrom smo putu."

Jelić je naveo da u kompaniji nastoje da odgovore na sve izazove koje donosi digitalizacija i ocenio da mi u Srbiji možda i nismo svesni koliko se sve brzo menja i koliko brzo će i ovde zaživeti pametni kamioni i kamioni bez vozača.

Na pitanje da li imaju određenih problema zbog visoke cene goriva i nedostatka kadrova, pre svega vozača, Jelić je kazao da su to dve stavke koje su među onima koje najviše određuju troškove ali da za sada nemaju ozbiljnije teškoće.

Govoreći o radnoj snazi, izvršna direktorka za ljudske resurse Milica Jović kazala je da s obzirom na to da zapošljavaju više od 200 dostavljača, nije lako pronaći adekvatne kadrove.

"Nas spolja percipiraju kao kompaniju u kojoj se više radi, ali je taj angažman adekvatno nagrađen", navela je ona i dodala da su uveli varijabilni deo zarade kako bi nagradili one koji su radili više i dodatno se angažovali.

Kazala je da bi bili srećni da se pojavljuje više vozača na tržištu, ali i da ovako sa povećanjem zarada i bonusnim paketima uspevaju da održe adekvatan broj zaposlenih.

Nelt grupa posluje na 11 tržišta, ima 14 kompanija i zapošljava skoro 4.000 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: