Dina plaća i preko interneta - pogledajte spisak

Beograd -- Ubrzano raste broj prodajnih mesta na kojima je moguće onlajn plaćanje Dina karticom, saopštila je Narodna banka Srbije.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Kako navode, u ovom trenutku se nacionalnom platnom karticom na internetu mogu platiti računi na više od 40 prodajnih mesta.

Domaćom karticom se mogu, između ostalog, kupiti knjige, sportska oprema, odeća, igračke, nameštaj, mogu se platiti usluge osiguranja, kao i usluge prema državi na portalu eUprava.

"Podsećamo da je banka Inteza, kao jedan od najvećih domaćih prihvatilaca platnih kartica na internetu, odlučila da prvenstveno malim trgovcima koji trenutno ne koriste kanal elektronske kupovine pruži mogućnost da svoje poslovanje prošire i na internet i to pod izuzetno povoljnim uslovima, a upravo su niski troškovi nacionalne kartične šeme Dinakard to omogućili", ističu iz NBS.

Jedan od prvih trgovaca koji je omogućio plaćanje nacionalnom karticom na internetu jeste robna kuća nameštaja Ikea, a trenutni spisak prodajnih mesta na kojima građani mogu plaćati domaćom karticom na internetu može se pronaći na sajtu NBS.

Više informacija o Dinakard sistemu dostupno je na internet adresi: www.dinacard.nbs.rs.

Srbija

strana 1 od 274 idi na stranu