Niš dobio i 11. liniju, najveći problem je gorivo

Niš -- Na niškom aerodromu "Konstantin Veliki" za vikend je uspostavljena nova avio-linija, koja će dva puta nedeljno, utorkom i subotom, saobraćati do Beča.

Izvor: RTS, Tanjug
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

To će biti 11. linija na niškom aerodromu, a peta za niskobudžetnu kompaniju "Vizer", pet linija ima i "Rajaner" i jednu švajcarska kompanija "Svis".

Kako kažu na aerodromu, to je izuzetno atraktivna linija, a najeftinija karta u ponudi "Vizera" u jednom pravcu bez taksi košta 2.399 dinara.

Navodi se da postoji zainteresovanost i najava "Vizera" da će tokom praznika i u letnjoj sezoni uvesti i treći let četvrtkom.

Vršilac dužnosti direktora niškog aerodroma Dušan Knežević rekao je da je veliki problem za sve avio kompanije poskupljenje cene goriva od čak 40 odsto, u poslednjih godinu dana.

Na niškom aerodromu, kako je ranije najavljeno, od 7. januara kompanija "Vizer" ukinuće liniju do Malmea, a na aerodromu su objasnili da to nema veze s pregovorima s niškim aerodromom, već se odnosi na poslovnu politiku mađarske niskobudžetske kompanije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 274 idi na stranu