Traže povećanje od 15% za sve zdravstvene radnike u Srbiji

Sindikat Nezavisnost traži povećanje plata za 15 odsto za sve zdravstvene radnike u Srbiji.

Srbija

Izvor: Beta

Nedelja, 18.11.2018.

10:27

Traže povećanje od 15% za sve zdravstvene radnike u Srbiji
(Foto: Thinkstock)

Predstavnici granskog sindikata zdravstva i socijalne zaštite Nezavisnost najavili su u Nišu da će na prestojećem sastanku u Ministarstvu zdravlja Srbije predložiti podjednako povećanje plate od 15 odsto za sve zaposlene u sistemu zdravstvene zaštite.

Potpredsedsednik tog sindikata Miodrag Stojković podsetio je na koferenciji za novinare u niškom Kliničkom centru da je Vlada Srbije najavila povećanje plate od devet odsto za lekare, 12 odsto za medicinske sestre i tehničare i osam odsto za ostale zaposlene u zdravstvu.

"Za utorak je zakazan sastanak zbog kolektivnog ugovora koji ističe 1. januara, ali probaćemo da nađemo neko konstruktivno rešenje i u vezi povećanja plata kako bi svi bili jednako zadovoljni", kazao je Stojković i dodao da sindikat Nezavisnost ni sa jednim Ministarstvom zdravlja nije imao tako dobru saradnju kao sa sadašnjim. On je kazao i da se taj sindikat neće pridružiti protestu Sindikata zaposlenih u zdravstvu, zakazanom za 22. novembar ispred Vlade Srbije u Beogradu jer kako je rekao, članovi Nezavisnosti "nikada nisu protestovali u fazi pregovora".

Direktor Kliničkog centra u Nišu Zoran Radovanović kazao je da je na današnjem sastanku rukovodstva te zdravstvene ustanove sa predstavnicima granskog sindikata Nezavisnost zaključeno da su mere koje Vlada Srbije preduzima kako bi poboljšala položaj zaposlenih u zdravstvu, dobre. On je dodao da je poboljšanje zarada zaposlenih u zdravstvu dobar stimulans da rade bolje ali i da ostanu da rade u Srbiji.

Klinički centar u Nišu, rečeno je ovom prilikom, zapošljava 3.500 ljudi, a polovina njih su članovi sindikata Nezavisnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: