Ministar potvrdio raspon u platama, ipak razredi dogodine

Socijalno-ekonomski savet pozitivno je ocenio Nacrt budžeta za 2019. godinu, kao i nacrte više zakonskih predloga.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 16.11.2018.

19:45

Ministar potvrdio raspon u platama, ipak razredi dogodine
(Foto: Thinkstock)

Međui njima je i Nacrt izmena i dopuna Zakona o socijalnoj zastiti.

Na konferenciji za novinare posle sednice Socijalno-ekonomskog saveta Miloš Nenezić, predsednik Unije poslodavaca Srbije, rekao je da je SES podržao zahtev Prištini da ukine odluku o povećanju carina na robu iz srbije, a ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević rekao je da je iz budžeta Ministarstva odvojeno dodatnih 30 miliona dinara za unapređenje rada SES-a.

Ðorđević je rekao i da je Ministarstvo prihvatilo inicijativu socijalno-ekonomskih partnera za izradu zakona o osiguranju u slučaju povreda na radu radi nakande stete, kao i inicijativu o izmeni i dopuni Pravilika o profesionalnim bolestima, a u obe radne grupe će biti uključeni socijalno-ekonomski partneri.

Zoran Savić iz Saveza samostalnih sindikata Srbije rekao je da je sednica SES-a bila duga i naporna, te da se došlo do konstruktivnih rešenja, dok je potpredsednik UGS "Nezavisnost" Dragan Milanović rekao da je ostavljen prostor da se izvrše dodatne korekcije Nacrta zakon o budžetu tokom daljeg rada.

Generalna primedba UGS "Nezavisnost" je neujednačno povećanje plata u javnom sektoru, koje se kreće od sedam do 12 odsto, rekao je Milanović, a Ðorđević je taj raspon potvrdio, te ponovio da se uvođenje platnih razreda odlaže za godinu dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: