Na Banovom brdu buna - neće dvosmerne ulice

Održana je javna rasprava povodom Plana detaljne regulacije centra Banovog brda, međutim, građani i dalje negoduju.

Srbija

Izvor: Veèernje novosti

Petak, 16.11.2018.

18:42

Na Banovom brdu buna - neće dvosmerne ulice
(Foto: Thinkstock)

Javna rasprava, posle uvida u Plan detaljne regulacije centra Banovog brda, održana je u zgradi gradske uprave. Zbog velikog broja primedaba građana ovog dela Čukarice, sastanak će se organizovati ponovo narednog četvrtka, posle čega sledi zatvorena sednica. Prema rečima predstavnika Komisije za planove, velike su šanse da bude organizovan još jedan javni uvid u budući izgled ovog beogradskog naselja.

Ulice Nova 1, Dobrinovićeva, Dostojevskog i Ostroške, bile su predmet skoro svake primedbe žitelja Banovog brda. Gnevni što Plan detaljne regulacije predviđa izmenu smernosti postojećih saobraćajnica, zahtevali su da sve ostane kako jeste, što je Komisija odbila.

"Zašto ne budete pošteni pa lepo kažete da se sve ovo menja zarad privatnog interesa, odnosno investitora koji planira gradnju objekta nepoznate namene", oštar je bio jedan od žitelja Banovog brda.

Prema rečima starosedelaca, izgled Dobrinovićeve ulice proširenjem će biti narušen.

Odgovor Sekretarijata za urbanizam je bio da će se poštovati granice parcela i da nikome neće biti porušeni objekti. Takođe, deo Dobrinovićeve od Nove 1 do Požeške postaće dvosmerna ulica, dok će se saobraćaj od Kirovljeve do Nove 1 odvijati samo u jednom smeru. Sve to u cilju boljeg pristupa planiranim sadržajima i objektima. Ostroška ulica biće proširena za dva metra da bi bila dvosmerna.

Podsetimo, građani Banovog brda organizovali su se još početkom oktobra, nezadovoljni nacrtom budućeg izgleda naselja, pišu Večernje novosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: