Ružić: Bez ovoga nema napretka

Ministar za državnu upravu Branko Ružić poručio je da bez efikasne administracije, nema ni privrednog ni društvenog napretka.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 16.11.2018.

16:28

Ružić: Bez ovoga nema napretka
(Foto: Thinkstock)

Kako je rekao, zbog toga je reforma javne uprave prioritet za punopravno članstvo Srbije u Evropskoj uniji.

On je na svečanosti, kojoj je prisustvovao i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, povodom završetka izgradnje Trga investitora u Sremskoj Mitrovici organizovanoj u čast investitora koji su uložili u ovu lokalnu samoupravu ocenio da su oni odlučili da tu investiraju jer je obezbeđen povoljan poslovni ambijent.

"Investitori, domaći i strani, poput Cooper Standarda, Eaton Electric, Rodoplast, Termoprodukta i drugih, koji su odabrali da u Sremskoj Mitrovici investiraju svoj novac, tehnologije i znanje odlučili su se za to jer je u ovoj lokalnoj samoupravi obezbeđen povoljan poslovni ambijent, koji zahteva i smanjenje birokratije i ubrzanje procedura", naveo je Ružić.

On je naglasio da je zahvaljujući ovim investicijama otvoreno više od 3.500 radnih mesta, a da su ta ulaganja bila motor privrednog oporavka grada i jačanja životnog standarda građana Sremske Mitrovice, saopšteno je iz kabineta ministra Ružića.

Projekat "Uređenje Trga investitora u Sremskoj Mitrovici“ Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave sufinansiralo je sa 4,7 miliona dinara iz Budžetskog fonda za lokalne samouprave u nameri da obeleži dobre odnose lokalne samouprave i privrednika ovog kraja.

Ministar je rekao da je ovogodišnji budžet Fonda 30 puta veći nego lane i iznosi 320 miliona dinara.

Najavio je da će naredne godine sredstva biti dodatno povećan na 420 milona dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: