"Bolje i kasnije a da zamenimo sve, nego da kopamo ponovo"

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je da će radovi u Balkanskoj ulici biti gotovi 1. decembra.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Kako je rekao, do kašnjenja je došlo zbog nepredviđenih radova i promene instalacija.

Vesić je pri obilasku rekonstrukcije Bulevara kneza Aleksandra Karađorđevića rekao da su radovi kasnili, ali da je bilo neophodno da se rekonstrukcija Balkanske uradi temeljno.

"Bolje i kasnije, a da zamenimo sve što treba, nego da kopamo ponovo za dve godine", rekao je on.

On je naveo da će radovi na trotoaru i biciklističkoj stazi u Bulevaru kneza Aleksandra Karađorđevića biti gotovi do 15. decembra, dok su radovi na kolovozu već gotovi.

"Ovaj bulevar je među najprometnijim, zato smo ga rekonstruisali. Sada imamo jednu saobraćajnu traku više, jer smo biciklističke staze postavili van kolovoza. U ovom bulevaru se sada saobraća kroz dve uzbrdne i jednu nizbrdnu traku, a tako će i protok saobraćaja biti brži", rekao je Vesić i dodao da je rešen i problem zaustavljanja trolejbusa, jer sada svaki ima svoju nišu i neće ometati saobraćaj.

U ove radove, koji su počeli 20. septembra, Grad je uložio 140 miliona dinara, navodi zamenik gradonačelnika i dodaje da je i vodovod zamenio dotrajale cevi.

"Ovo je pokazatelj kako se radi kompletna rekonstrukcija. Urađena je analiza za narednih 20 godina, što znači da je asfalt prilagođen tim opterećenjima i neće sigurno biti potrebno da se ovde više interveniše
", kazao je on.

Predsednica opštine Savski venac Irena Vujović kaže da se upravo na Savskom vencu vidi ubrzan razvoj Beograda i podseća da su urađene Ulice Ljutice Bogdana, Bulevar vojvode Putnika, Bulevar kralja Aleksandra Karađorđevića.

"Sledeće godine nas čeka kompletna rekonstrukcija Kneza Miloša, Savske ulice i Resavske u delu Savskog venca. Pored toga radimo i manje projekte, rekonstrukciju parkova, zelenih površina i sportskih terena. Uskoro je otvaranje parka u Ulici Koste Glavinića na Senjaku, a počeće i radovi u parku u Ljutice Bogdana", navela je Vujovićeva.

Vesić i Vujovićeva su naveli da će 11. decembra na području opštine Savski venac biti srušen i prvi bespravni objekat, te su naveli da će biti još objekata koji su opredeljeni za rušenje i podvukli da je i to primer dobre saradnje gradske i opštinske vlasti.

Srbija

strana 1 od 274 idi na stranu