Srbi iz Mitrovice: Udar na džep, litar mleka 1 EUR

Srbi u severnom delu Mitrovice žale se na rast cena pošto su privremene prištinske institucije odlučile da povećaju takse na robu iz Srbije i BiH za 10 odsto.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 16.11.2018.

13:05

Srbi iz Mitrovice: Udar na džep, litar mleka 1 EUR
Foto: Thinkstock

Istraživanje Kontakt plus radija je pokazalo da je povećanje poreza "udar na džepove građana", a Srbi su se posebno žalili na povećanje cena mleka i mlečnih proizvoda.

Jedan litar mleka Imlekove "Kravice" sada košta 110 dinara ili oko 1 evro.

Upkos upozorenjima evropskih zvaničnika da prištinske vlasti moraju da vrate visinu takse na prethodni nivo, premijer privremenih institucija u Prištini, Ramuš Haradinaj kaže da se to neće dogoditi, te najavio mogućnost da će ta mera trajati duži vremenski period.

Nije isključio ni mogućnost da taksa bude dodatno povećana.

Ministar trgovine u Vladi Srbije, Rasim Ljajić izjavio je juče da zbog uvodjenja ove mere predstavnici Srbije neće učestvovati na predstojećem satanku CEFTA u Prištini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: