Poslodavci o odluci Prištine: Ovo stvarno nema nikakvog smisla

Unija poslodavaca Srbije traži da Priština ukine odluku o taksi na robu iz Srbije, zbog čega se obratila Međunarodnoj organizaciji rada.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 15.11.2018.

17:52

Poslodavci o odluci Prištine: Ovo stvarno nema nikakvog smisla
Foto: Thinsktock

Unija se obratila i drugim međunarodnim poslodavačkim institucijama.

Predsednik Unije poslodavaca Srbije Miloš Nenezić rekao je za Tanjug da je odluka Prištine o taksi od 10 odsto na srpske proizvode pugubna ne samo za srpsku privredu i privrednike, već i za partnere Udruženja koji su na Kosovu.

"To je odluka koja stvarno nema nikavog smisla ni svrhe, odnosno ima verovatno neku dublju pozadinu o kojoj mi privrednici ne želimo da razmišljamo niti želimo da se takve neke stvari dešavaju u budućnosti", kaže Nenezić.

On kaze da se nada da će međunarodne institucije reagovati kako bi što skorije odluka Prištine bila ukinuta. Ta inicijativa Unije poslodavaca Srbije biće na dnevnom redu sutrašnje sednice Socijalno-ekonomskog saveta, uz set zakona iz nadležnosti Ministarstva finansija i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: