Otkrivena poreska utaja: Deo plate na ruke, bez doprinosa

U zajedničkoj akciji inspektora Poreske policije i Ministarstva unutrašnjih poslova u Zrenjaninu uhapšene su dve osobe zbog sumnje da su izvršili poresku utaju.

Srbija

Izvor: Beta

Četvrtak, 15.11.2018.

11:52

Otkrivena poreska utaja: Deo plate na ruke, bez doprinosa
Foto: Thinkstock

Kako se navodi u saopštenju, poreskom utajom su oštetili budžet za 25,7 miliona dinara.

Osumnjičeni su u periodu od februara 2013. do novembra 2016. godine kao odgovorna lica firme iz Zrenjanina naložili da se deo zarade zaposlenima isplati u gotovini, bez evidentiranja u poslovnim knjigama, čime su izbegli obračun i plaćanje poreza na zarade i doprinosa za obavezno socijalno osiguranje zaposlenim radnicima u iznosu od oko 16,7 miliona dinara.

Takođe, fizičkim licima koji su radili na "crno" kao naknadu za obavljanje poslova isplaćivali su novac u gotovini, čime su izbegli obračun i plaćanje poreza i doprinose za socijalno osiguranje u iznosu od skoro devet miliona dinara.

Osumnjičenima je određena zadržavanje do 48 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: